otóż, tuż obok budynku C znajduje się fundament dosyć widoczny gołym okiem..
są to pozostałości po podobnej wielkości budynku mieszkalnym dla kolejarzy
budBlittle.jpg to co zostało z B
Plik ściągnięto 27870 raz(y) 100,51 KB
_________________ poranione skrzydła nie pozwalają mi latać, ale nadal mogę zajść wysoko..
nie używam słów prawdopodobnie i innych, które sną przypuszczenia, albowiem są najbardziej krzywdzące. Cieżko potem pewne utarte myślenie odkręcić czy też naprostować.
akurat, tak się składa że wiem, co się stało z 3 innymi budynkami wzdłuż tejże ulicy. Jeden z 7 jeszcze żyjących rdzennych mieszkańców Bożegopola wyjawił mi, że opanowali tą część w większości oficerowie lub wyższym stopniem żołnierze radzieccy. Jak sobie popili przy grze w karty, to dochodziło do bójek. No i zdarzylo się, że jeden drugiego zastrzelił. Aby to nie wyszło na jaw palono budynek mieszkalny, a nawet całe gospodarstwo.
_________________ poranione skrzydła nie pozwalają mi latać, ale nadal mogę zajść wysoko..
ciekawostką może okazać się to, że zaraz za fundamentami stoi budynek gospodarczy.. z takim samym detalem architektonicznym w wykończeniu gzymsu jak w budynku mieszkalnym C
zapLittlemix.jpg widać, że wiele razy przebudowywany, także na garaż..
Plik ściągnięto 27820 raz(y) 113,58 KB
co jeszcze ciekawe, budynek gospodarczy stoi w tej samej konfiguracji do budynku mieszkalnego, co budynek gospodarczy Budynku C ( tyle, że jest ułożony w odbiciu lustrzanym)
zapClittle.jpg na początku nie zwróciłem na niego uwagi ze względu na kiepski detal, dopiero forma architektoniczna budynku gospodarczego przy budynku B przemówila do mej wyobraźni
Plik ściągnięto 27822 raz(y) 99,73 KB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum